Auto Verkopen Handelaar

Published Jun 29, 22
4 min read

Auto verkopen aan een particulier of een handelaar?

Het gemakkelijkste is natuurlijk dat u uw oude auto aan een handelaar verkoopt. Dat kan de dealer zijn waar u uw nieuwe voertuig aanschaft, maar ook een opkoper in tweedehandsauto’s. Dankzij onze website sam-autos.be + verkoop je je wagen in drie eenvoudige stappen, zonder je te verplaatsen, via een beveiligde betaling en inclusief afhaling van het voertuig aan huis. In beide gevallen is verkopen een fluitje van een cent en hoeft u niet met uw auto naar de technische keuring. Keerzijde van de medaille is dat u niet het onderste uit de kan haalt, want de handelaar moet natuurlijk ook zijn brood verdienen. Vanuit financieel standpunt is het dan ook interessanter om uw voertuig zelf te verkopen. U moet daarvoor dan wel voldoende tijd en energie uittrekken. De verkoopprijs van je auto hangt af van een aantal elementen, zoals de kilometerstand, het merk, het model, de cilinderinhoud, het jaar van de inverkeerstelling, het type motor, de brandstof, het vermogen en de opties. Daarnaast speelt ook mee in welke staat de auto verkeert, of je de eerste eigenaar bent of niet, of de auto eerder bij een ongeval betrokken was of niet. Wil je een idee van de verkoopwaarde van je auto, dan kan je:
  • Verschillende gespecialiseerde websites raadplegen.
  • Zoekertjes in de kranten en op internet lezen als je wil weten wat de marktprijs voor soortgelijke modellen is.
  • Een schatting vragen in verschillende garages.

Auto Verkopen Voor De Export

Ga je de auto particulier verkopen dan heb je het keuringsbewijs altijd nodig. Is de auto goedgekeurd (groene balk bovenaan op keuringsbewijs) + gekeurd voor verkoop (roze formulier), dan ben je in bezit van dus 2 documenten. Het roze papier kan gebruikt worden door de koper om de auto vervolgens in te schrijven.

Dit is onmisbaar om jouw voertuig in te schrijven en het tweedelig kentekenbewijs en nieuwe nummerplaat te krijgen. Met dit formulier kan je alle types van voertuigen inschrijven. auto verkopen aan een buitenlander. Wat te doen met inschrijvingsbewijs bij verkoop auto? Belangrijk voor de verkoper:Het inschrijvingsbewijs moet samen met het voertuig aan de technische controle aangeboden worden wanneer het gaat om een keuring voor verkoop.

Wat gebeurt met kentekenbewijs bij verkoop van auto? Verkoop jij een auto waar je al een kentekencard bij hebt, dan kun je ervoor kiezen de kentekencard en de tenaamstellingscode aan de koper te overhandigen om de auto op naam van de nieuwe eigenaar te laten zetten. Het is verstandiger om samen een kentekenloket of RDW-balie te bezoeken.Verkoopt u uw auto aan een particulier, dan moet u hem laten keuren. Zo maak je de beste auto advertentie auto verkoop tips, Welke documenten nodig voor export auto? Het kentekenbewijs (kentekencard) waarvan een hoekje is afgeknipt of het Tenaamstellingsbewijs (Deel 1B). Het papieren kentekenbewijs deel II voor uitvoer (bewijs van export).Welke documenten bij verkoop auto zonder keuring? Vergeet niet alle autopapieren om de verkoop compleet te maken, zoals het inschrijvingsbewijs Deel I en Deel II. Auto verkopen voor een goede prijs?. Welke papieren meegeven bij verkoop auto zonder keuring niet verplicht zijn maar wel belangrijk zijn documenten als: de aankoopfactuur, bonnen van accessoires en de onderhoudshistorie.

Tips Bij Verkoop Auto

Anders kan de koper hem niet inschrijven. De inspecteur noteert je kilometerstand en zal dan automatisch een Car-Pass laten afdrukken als de auto slaagt voor de keuring. Kan ik mijn auto verkopen zonder keuring voor verkoop? Verkoop je je wagen aan een particulier, dan is een keuring voor verkoop nodig.

De koper is in dat geval zelf verantwoordelijk voor de keuring (auto verkopen op autotrack). Kan ik mijn auto verkopen zonder kentekenbewijs? Je auto verkopen zonder geldig kentekenbewijs is onmogelijk. Ben je (een deel van) het kentekenbewijs of de tenaamstellingscode kwijt dan kun je een nieuwe opvragen bij de RDW. Zij sturen dan eerst het kentekenbewijs in creditcardvorm en daarna de tenaamstellingscode.

Kan ik mijn auto verkopen zonder deel 2? Als je een van de delen van het kentekenbewijs kwijt bent, dan moet je een nieuw kentekenbewijs aanvragen bij het RDW (auto verkopen tegen dagwaarde). Zonder deel 1A en deel 1B mag je niet op de openbare weg rijden en zonder deel 2 kun jij je auto niet verkopen.

Wat doen met oud inschrijvingsbewijs? Wat met oud kentekenbewijs? Als u nog een oud kentekenbewijs heeft, hoeft u niets te ondernemen. U krijgt een nieuw inschrijvingsbewijs wanneer u een nieuw voertuig inschrijft, of wanneer u een duplicaat van uw huidig inschrijvingsbewijs aanvraagt. Welk deel inschrijvingsbewijs bij verkoop? Kentekenbewijs versie 3 (meest recent)Dit inschrijvingsbewijs bestaat uit 2 delen (particulier auto verkopen tips).

Hoe een inschrijvingsformulier invullen? Vul het formulier goed leesbaar in door gebruik te maken van drukletters en cijfers die niet foutief gelezen kunnen worden (Kan ik mijn auto verkopen zonder keuring?). Plaats slechts één letter, cijfer of spatie per vakje. Vermijd schrappingen of overschrijvingen, vooral in de naam van de aanvrager en in het chassisnummer van het voertuig.

Wat Nodig Bij Auto Verkopen

Na de keuring wordt een tweedehandsrapport afgeleverd - auto verkopen veilig betalen. Wat als je rijd zonder keuring? Hoeveel bedraagt de boete voor het rijden zonder keuring? De wet voorziet een gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maand en / of een geldboete van 80 tot 80. 000 euro. Vooral wanneer u meerdere keren betrapt wordt op het rijden zonder geldig keuringsbewijs kan u een gevangenisstraf oplopen.

De kostprijs van deze keuring bedraagt € 59,10. Wie levert Car-Pass? Car-Pass ontvangt van de Federale Overheid Mobiliteit en Vervoer de CO2-emissies en de Euronorm van het voertuig (auto verkopen 2021). Waar kan ik mijn auto te koop zetten? De meest bekende auto verkoop methode is waarschijnlijk via een online marktplaats zoals of Autowereld.

Veel autobedrijven maken gebruik van online marktplaatsen om hun auto's te verkopen maar ook particulieren kunnen een advertentie opmaken om hun auto te verkopen. Kan een auto afgekeurd worden voor verkoop? De keuring voor verkoop is wettelijk verplicht wanneer een particulier of handelaar een voertuig verkoopt dat ingeschreven zal worden op naam van een andere titularis - auto verkopen 2021.

Wat kosten Exportplaten? De kosten voor het exporteren van een auto zijn €10,60. Dit betaalt u bij de RDW. Daarnaast zijn er nog andere kosten waar u rekening mee moet houden, bijvoorbeeld als u met een auto met exportkenteken de openbare weg op gaat. U heeft dan een geldige autoverzekering met minimaal een WA-dekking nodig.

Wat moet je doen als je je auto wil verkopen?

Er loeren redelijk wat gevaren op de weg voor onervaren privé-autoverkopers. Om succes te hebben moet u de geheime trucs van de pro’s kennen. Een goedverzorgde auto, slimme prijs en zorgvuldige voorbereiding op onderhandelingen maken een privéverkoop een stuk eenvoudiger. Uw auto verkopen particulier? Wij geven u bruikbare tips. U kunt uw auto ook bij wijkopenautos.be brengen voor een succesvolle verkoop. Makkelijk, snel en betrouwbaar! Voor je je auto verkoopt, moet je, behalve in uitzonderlijke gevallen, naar de technische keuring gaan. Bij de keuring moet je het inschrijvingsbewijs voorleggen. Na de verplichte keuring geeft het keuringscentrum je een formulier voor de aanvraag tot inschrijving met daarop een speciaal vignet van de technische keuring. Dat vignet is twee maanden geldig. Binnen die termijn van twee maanden moet de koper van je auto dan ook zijn aanvraag tot inschrijving indienen. Het keuringscentrum geeft je ook de Car-Pass, die onder meer de voorgeschiedenis van de auto bevat met de bekende kilometerstanden en de bijbehorende data. Wat doen bij het kopen van een occasiewagen (wat ontvangt u van de verkoper, wat met de BTW, hoe inschrijven, taksen, enz.)

verkoopcontract

Afhankelijk van het feit of je een professionele verkoper of een particulier bent, zal je een ander type contract gebruiken. Ben je een professionele verkoper of een garagehouder? Gebruik dan een verkoopcontract volgens het model dat Traxio (ex-Federauto) heeft opgesteld in samenwerking met Touring. En bij problemen met een professionele verkoper kan je nog altijd een beroep doen op de “Verzoeningscommissie”. Ben je een particuliere verkoper? Stel dan in tweevoud een verkoopcontract op met daarin onder meer de naam, de voornaam en het adres van jezelf en van de koper, de kenmerken van het voertuig en de datum van eerste ingebruikname, zoals in dit model hieronder van een verkoopcontract tussen particulieren. Geef een exemplaar van dit verkoopcontract aan de koper; dit is zijn eigendomsakte. Hou als verkoper ook zelf een exemplaar bij. Opgelet: op deze verkoopovereenkomst moeten geen fiscale zegels aangebracht worden, noch door de koper, noch door de verkoper. Goed om weten: Verkoop je je auto aan een garagist, een merkverdeler of een andere handelaar, dan bezorg je hem ofwel een verkoopovereenkomst waarvan de gegevens overgenomen worden in zijn inkoopboek, ofwel een overnameborderel met een kopie voor jou. Dit is het bewijs dat het voertuig op correcte wijze verkocht werd. Ook als je je auto verkoopt aan iemand die btw-plichtig is, moet je een verkoopcontract opstellen.

Btw op het verkochte voertuig?

Als je een particulier bent, hoef je geen btw aan te rekenen op het voertuig dat je verkoopt. De koper zal wel de belasting op de inverkeerstelling (BIV) moeten betalen nadat het voertuig op zijn naam is ingeschreven, tenzij hij hiervan vrijgesteld is. Als je btw-plichtig bent en het voertuig in kwestie gebruikt hebt voor je beroepsactiviteiten, wordt er 21% btw bij de daadwerkelijk betaalde prijs geteld. Als de tweedehands wagen verkocht wordt door een btw-plichtige autoverkoper, dan wordt de btw van 21% berekend op: de bruto-winstmarge van de verkoper als de verkochte wagen afkomstig is van een niet-btw-plichtige, zoals een particulier; de daadwerkelijk betaalde prijs (na aftrek van de korting) als de wagen afkomstig is van een btw-plichtige die de btw heeft kunnen aftrekken.

Verplichte technische controle?

Het te koop aangeboden voertuig moet verplicht naar de technische controle wanneer het verandert van eigenaar, tenzij het gaat om de verkoop van een bromfiets of motorfiets. Het betreft dan een speciale keuring met het oog op de verkoop. Maar als de koper je echtgenoot of echtgenote is, je wettelijk samenwonende partner, je zoon of je dochter, en je je Europese nummerplaat aan deze persoon wil overdragen, hoef je de auto niet aan te bieden voor technische controle. Draag je de nummerplaat niet over? Dan zal er vóór de inschrijving enkel een gewone administratieve controle plaatsvinden. Met uitzondering van de bovenvermelde gevallen, dien je op de aanvraag tot inschrijving van een tweedehands voertuig (een formulier dat je normaal krijgt in het station waar je de technische controle laat uitvoeren) de stempel van het station te laten aanbrengen waaruit blijkt dat de wagen een geldig keuringsattest heeft verkregen. Dit aanvraagformulier geef je aan de koper, die het vervolgens binnen 2 maanden na de keuring door de technische controle via zijn verzekeringsmaatschappij aan de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) bezorgt. Als verkoper moet je de wagen aanbieden bij de technische controle. Al is het ook mogelijk om, in onderling overleg, deze taak aan de koper over te laten. Op de factuur dient dan de vermelding “Technische controle ten laste van de koper” te staan. De nieuwe eigenaar mag dan naar de keuring gaan met de nummerplaat waaronder het voertuig ingeschreven zal worden, op voorwaarde dat hij, als houder van deze nummerplaat, vermeld staat op de aanvraag om inschrijving van het aangeboden voertuig en op het bijhorende kentekenbewijs. Sinds 16 augustus 2011 wordt in de tweedehandskeuring een vereenvoudiging ingevoerd, de zogenaamde “visuele keuring”. Hierbij wordt geen meetapparatuur gebruikt, met uitzondering van de remmeter voor de remmentest. Om in aanmerking te komen voor deze vereenvoudigde visuele keuring moet het voertuig maximaal 2 maanden voordien met succes een volledige periodieke keuring gekregen hebben, waarbij een groen keuringsbewijs werd afgeleverd met normale geldigheid.

Navigation

Home

Latest Posts

Taxi Reserveren

Published Sep 27, 22
4 min read

Taxi Louvain La Neuve Pas Cher

Published Sep 27, 22
10 min read

Fuck Taxi

Published Sep 26, 22
9 min read